|

Upoznajte 81-godišnjeg šefa kuhinje Filippa Falconea kojem je kuhanje u krvi

Upoznajte 81-godišnjeg šefa kuhinje Filippa Falconea kojem je kuhanje u krvi
13
S.H.P.
31.1.2020. u 09:25
6
komentara
13

dijeljenja
Upoznajte 81-godišnjeg šefa kuhinje Filippa Falconea kojem je kuhanje u krvi Foto: BBC
Filippo Falcone je jedan od Piccadillyjevih najstarijih kuhara, a Londonce opslužuje od 1958. godine. Ovaj 81-godišnjak je rođen u italijanskoj regiji Pulija. Karijeru je počeo kada je imao 20 godina, a do sada je kuhao jela iz cijelog svijeta.
Šezdeset i jednu godinu Filippo se svaki dan penje mnogobrojnim stepenicama kako bi došao u svoju voljenu kuhinju, piše BBC.

"Šef kuhinje sam postao 1958. godine. Počeo sam kao perač suđa, onda sam bio pomoćnik šefa kuhinje pa šef kuhinje. Onda sam postao i vlasnik restorana", kazao je Falcone.

Nakon što je prodao svoj restoran ostao je raditi u njemu."On je dio ove kuhinje. Kada vidite 81-godišnjeg čovjeka koji radi kao da mu je 18, to je zaista nevjerovatno", rekao je degustator Falconeove kuhinje Enzo Oliveri.

Falcone radi šest dana u sedmici. Kaže kako mu nije teško raditi i da mu je u kuhinji dobro.

"Svi moji prijatelji koji su prestali raditi su umrli. To me podstiče da nastavim raditi. Osjećam se mlađe, volim kuhati, volim osjetiti miris hrane, to mi je u krvi. Morate voljeti svoj posao. On vam mora biti u krvi da bi sve bilo kako treba", kazao je.

Planira nastaviti kuhati sve do momenta kada se ne bude mogao popeti u svoju kuhinju.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...