Internet senzacija
70

Uposlenik metroa je glavna zvijezda Svjetskog prvenstva u Kataru: Popularniji i od Messija

N. O.
Foto: TikTok
Foto: TikTok
Mladi Kenijac kojeg na društvenim mrežama prepoznaju pod nadimkom "Metro Guy" postao je favorit navijača na Svjetskom prvenstvu i istovremeno neočekivana internet senzacija.

Član osoblja, smješten na stolici u stilu spasioca, dobio je zadatak da nogometne navijače upućuje do obližnje stanice metroa.

Zbog načina na koji vodi navijače koji napuštaju stadione do najbliže stanice, vičući "metrooo, metrooo, metrooo" postao je internet senzacija.

Mnogo je radnika koji ovu uslugu obavljaju na tri linije koje vode do 8 stadiona Svjetskog prvenstva raspoređenih na pet mjesta, ali ovaj mladi Kenijac se ističe među svim ostalih.

Njegov TikTok profil (@metro_man001) za tri dana dobio je 25.000 pratilaca, a snimci koji ga prikazuju dok iz spasilačke fotelje usmjerava fanove, uz ogromnu fluorescentnu rukavicu, vičući ili pjevajući preko megafona su nevjerovatno popularni - posebno na TikToku.

Zahvaljujući popularnosti na društvenim mrežama mnogi ga prepoznaju i pozdravljaju, a u komentarima ispod viralnih videa su se našalili da je sad "poznatiji i od Messija".