Komentari (66)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sarajevo okićeno za sve praznike. Onda mrzitelji kažu, nije multikulturalan. Kad ćemo doživjeti da za Ramazan bude okićena Banja Luka ili recimo Široki Brijeg?
Ne moze biti multi-kulti ... Moras znati sta si jer da valja multi-kulti davno bi to uveli drugi svijetaki gradovi ne bi Sarajevo bilo u tome prvo
Niti jedan grad ne treba biti okicen tokom Ramazana… Pomodarstvo kojim se ozbiljno narusava pravi smisao Ramazana…
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Bravo Benjamina
Goouser816267161 brini se ti o svom postu, a koliko ste brinuli o zdravlju ljudima koji poste Ramazan pokazali ste vi dobro, tako bježi u svoj tor.
Bošnjački narod je mrtav narod. U slučaju eventualnog rata niti postoji političar , niti ličnost , niti struja koji bi taj narod poveo . Oni koji su pobjegli devedesetih i sad bi to isto uradili. Sve bi se okončalo jednim velikim Potočarima. Ovo što imamo su sve džamijski golubovi i jugobalijanderi koji sa Bosnom nemaju nikakvog dodira, kojima je Palestina ili Srbija i Hrvatska veća briga od rođene domovine.
I ove ću noći tebi da poželim da ti snove čuva Čuvar od svih bolji, da udalji nemir od tvoje postelje da te moje želje prate po Njegovoj volji! 😘🧚‍♀️💚⭐️🌙
💚😘🧚‍♀️🐉💚⭐️🌙
💚
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Sad kad krenu kolektivni iftari,prezderavanja,krkanje,sjedenja do neka doba,recepti za razna jela,pjesma,muzika,ilahije,razni dersovi,nasminkane,utegnute voditeljice,itd. Poste,a cijeli post im se sastoji od razmisljanja sta ce danas za iftar,a poslije iftara razmisljanje sta ce za sehur i tako proleti Ramazan zacas i bude im zao sto ga ispracaju.A fol izlaze na ulicu za Palestinu.A u Palestini ljudi jedu supu od vruce vode i soli. E Bosnjaci,propali ste skroz.
Bosnjacima je odavno vjera postala tradicija,tako da su izgubljeni u novotarijama i iluzijama.Sve trce nesto da isticu vjeru,da se dokazuju,a nemaju ubjedjenje u ono u sta vjeruju,da okite grad.Mrtav narod vjerski,politicki i u svakom smislu,sto rece jedan komentar.Takav narod nije ni zasluzio bolje vladare.
Mnogi islamski učenjaci kažu da je dozvoljeno ukrasiti domove uoči Ramazana ili Bajrama, kao i djeci za Bajram podijeliti paketiće. Iskreno, nisam vjernik, ali ne vidim ništa loše u tome što grad obilježava neki blagdan ovako. Sarajevo je okićeno pred katolički i pravoslavni Božić, Novu godinu, pa zašto ne bi bilo za Ramazan/Bajrame? Živimo svi zajedno ovde, treba obilježiti blagdan, i Jevrejski, Romski itd, ako oni žele, neka obilježe u skladu sa svojom tradicijom.
PFUJJJJ i kad kažu vjera je u srcu,postali smo ko drugi daj kićenja i materijalizma🤮🤮Vjernika na svakom koraku a vjere ?!?
Samo sto se za vrijeme Božića kiti "prazničnim" ukrasima, a ne božićnim kako cijeli svijet kaže da se vaša "multikulturalnost" ne bi s*ebala. U Sarajevu nema 10 kršćana sve skupa. Multimuslimanski grad. Ne trebate ni kitit. To radite iz kompleksa da ne odskačete. A u BL i ŠB ovo nikad nećete vidjeti jer vas tamo nema i ne trebaju nam podsjetnici na kolonizatore i njihovu vjeru koja je uništila ove prostore. Imitirate kršćane s ovim ukrasima. Krivovjerje za vas
nažalost ni na zapadu ih ne nazivaju božićni nego praznični, tu sarajevo ne zaostaje za antikršćanskim zapadom. doduše, gradonačelnica čestita kalendar, to je tri razine više.
Kopiranje Bozica,jeftinim led ukrasima.Kad mogu i oni,mozemo i mi.Nikad za Ramazan,nisu se postavljao vasarski kic.Ramazan je ukrasen,mirisom iftarskih somuna,saburom u porodici i dobrim djelima.
Zato sto nisi smio u Jugoslaviji, ne znaci da ne smijes i ne trebas sada. Svaki arapski grad okiti ulice za Ramazan. Ne pricaj gluposti.
Treba onda i jednu jelku okititi,kugle,Meleke sa krilima staviti itd.Uklopilo bi se u atmosfera.U Tutin ondnesite ovaj jeftini kic i ruglo.
Novotaŕija....kic koji se nikad nije zapamtio u kulturi i obicaju muslimana.
Sarajevo ce biti sve drugo ce proci,svaka cast nasem nacelniku
I kad Dodik za Sarajevo kaze da je Teheran onda se ibretite.
Najobicniji bahliluk.
Sada bez ljutnje , nesto se ne sjecam kada sam zadnji put procitao lil cuo sarajevske većince osim mojih jarana i jaranica da je okiceno za jedan ili drugi Bozic . Velika vecina pise i govori da je okiceno za novogodisnje praznike . Rijeci Bozic nema ni i u akcijskim letcima Mercatora , osim RSovskog , o Amki ili Bingu da ne govorim . Bosanski muslmani su drugacije slavili Ramazan , ovih javnih slavljenja , odnosno iftarenja i kicenja nije bilo .
Bošnjački narod je svakako mrtav narod. U slučaju eventualnog rata niti postoji političar , niti ličnost , niti struja koji bi taj narod poveo . Oni koji su pobjegli devedesetih i sad bi to isto uradili. Sve bi se okončalo jednim velikim Potočarima. Ovo što imamo su sve džamijski golubovi i jugobalijanderi koji sa Bosnom nemaju nikakvog dodira, kojima je Palestina ili Srbija i Hrvatska veća briga od rođene domovine.
Kao i obcno okiceno 500 metara carsije sta je sa ostatkom grada?
Tuga na sta su spali ovdasnji muslimani,da im se ovako uvaljuju obicaji drugih vjera!!!