Izazvao kritike
45

Unuk Fidela Castra dijeli fotografije s luksuznih putovanja i večera

Klix.ba
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Odmor na rivijeri Maya, posjeta crkvi Sagrada Familia u Barceloni, BMW, luksuzne večere i plovidbe jahtom. Takve opise bi Tony Castro, unuk pokojnog Fidela Castra, mogao objavljivati uz svoje fotografije na privatnom Instagram nalogu.

Životnom stilu ovog mladića zavide najviše Kubanci koji su pobjegli od revolucije koju je pokrenuo Fidel Castro pa zbog toga najviše nastoje da ga sataniziraju mediji s Floride gdje je kubanska emigracija veoma jaka.

Tony je sin Antonija Castra Soto del Valle, poznatog kubanskog ortopeda, sina Fidela Castra. Tony je model i nije poznato da li je imao određeni ugovor s nekim preduzećem za svoja putovanja.

Mladić u svojim ranim dvadesetim godinama ima više od hiljadu pratilaca na Instagramu, a kubanska emigracija mu najviše zamjera zbog njegovog luksuznog životnog stila pitajući se ko plaća skupe izlete.

Fotografije objavljene prije nekoliko mjeseci izazvale su kontroverzu na društvenim mrežama nakon što su ih objavili različiti mediji na jugu Floride. El Nuevo Herald dobio je fotografije od jednog od Tonyjevih pratilaca na Instagramu.

"Sve su životinje jednake, ali neke su jednakije", napisao je Pedro Pérez na svom Facebooku, posuđujući citat iz knjige "Životinjska farma" Georgea Orwella, koja je navodno zabranjena na Kubi.