{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO+VIDEO
/
Umjetnik Vincent Castiglia krvlju stvara svoja djela

5.10.2012. u 16:38
8
5
Umjetnik Vincent Castiglia krvlju stvara svoja djela
8
Mnogi umjetnici tvrde da u svoj rad ulažu mnogo truda, krvi i znoja, ali Amerikanac Vincent Castiglia to doslovno i čini. Naime, on već deset godina crta sopstvenom krvlju. Nedavno je otvorio izložbu "Resurrection" u jednoj galeriji na Manhattanu.
Tridesetogodišnji umjetnik je kazao kako je odlučio slikati krvlju, jer je osjetio da mora biti više povezan sa svojim djelima.

Istakao je kako je reakcija publike na njegova djela bila iznimno pozitivna, mada ima i onih koji smatraju da je to što on čini jezivo, dok neki vjeruju da Castiglia zapravo laže i da djela ne stvara sopstvenom krvlju.

"Moj odgovor tim ljudima je da pogledaju djela koja zasjenjuju to čime su rađena", kazao je umjetnik.Objasnio je da slike stvara tako što najprije napravi grafitnu skicu, zatim u privatnosti svog studija izvadi dovoljno "boje", a zatim četkicama kreće u proces stvaranja djela.

"Svako djelo je dio mene", kazao je umjetnik, dodavši da je svaka njegova slika žrtvovanje, a zbog posvećenosti poslu prije izvjesnog vremena doživio je i kolaps plućnog krila.

Za neka djela potrebno mu je i do tri mjeseca da ih dovrši. Njegove slike koštaju od 950 do 26.000 dolara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: