Velika Britanija
0

Ukradeni Audi napunio benzinom umjesto dizelom

Sarajevo-x.com
Jedan kradljivac automobila u Velikoj Britaniji je bio prisiljen napustiti ukradeni Audi nekoliko kilometara od mjesta na kojem ga je ukrao jer je rezervoar napunio benzinom umjesto dizelom.

Daniel Boxall je ukrao Audi A4 vrijedan 15.000 eura nakon što je "odžepario" vlasnicu Caroline Lyons u malom gradiću Ramsgateu u Velikoj Britaniji, piše "Telegraph".

Nakon što joj je ukrao ključeve, ušao je u automobil i odvezao se u društvu svog prijatelja Richarda Lloyda. Već nakon nekoliko pređenih kilometara, uočio je da nestaje goriva. Zaustavio se na benzinskoj pumpi i uprkos natpisu na poklopcu rezervoara natočio benzin umjesto dizela.

Potom je sjeo u automobil i odvezao se dalje. Nakon nekoliko stotina metara automobil je stao na veliko iznenađenje kradljivca.

Kada je shvatio da ne može dalje, nije želio otići praznih ruku te je učinio još jedan bizaran potez. Pokušao je prodati automobil za 100 eura motociklisti kojem je rekao da navodno već sutra kupuje Porsche. Motociklisti je to bilo sumnjivo pa je pozvao policiju koja je uhapsila dvojicu prijatelja koji su osuđeni za krađu vozila.

Boxall je dobio 12 mjeseci uslovne kazna i zabranu upravljanja vozilom u periodu od godinu dana.

Njegov prijatelj Lloyd je osuđen na 180 dana zatvora, uslovno na 18 mjeseci i godinu dana zabrane upravljanja vozilom.