Zabranili im kratke hlače
410

Učenik koji je došao u haljini u školu: Ako nastavnica nosi haljinu kraću od šorca, i ja ću

I. B.
Učenik škole u Srbiji našao je način da zaobiđe njeno pravilo (Foto: TikTok)
Učenik škole u Srbiji našao je način da zaobiđe njeno pravilo (Foto: TikTok)
Ranije ove sedmice internetom se proširio snimak tinejdžera koji pohađa srednju školu u Srbiji, a koji je, nakon što je ta obrazovna ustanova zabranila dječacima da dolaze u šorcevima, na nastavu došetao u haljini. Sada je objasnio i zašto se odlučio na taj potez.
Snimak koji je učenik Srednje politehničke škole podijelio na svom TikTok profilu vrlo brzo je postao popularan, a on je za srbijanski Telegraf objasnio zbog čega je odlučio da "prkosi" pravilima škole.

Između ostalog, rekao je kako do škole dugo putuje na velikoj vrućini, ali i da su ga na oblačenje haljine potakle nastavnice koje nose mnogo kraće haljine od šorceva koji su dječacima zabranjeni.

"Do škole putujem dva sata, često u autobusu koji nemaju klimu, pa je te uslove teško izdržati, a u našu školu ne smije da se dolazi u šorcevima... Tada sam riješio, ako nastavnica može da dođe u haljini koja je kraća od mog šorca, što ne bih mogao i ja, pa da imamo iste standarde", objasnio je za spomenuti medij.

Učenik je istakao kako nastavnici dječake koji dođu u šorcu, kažnjavaju izbacivanjem sa časova, upisivanjem minusa ili jedinicama.

@stribog36

Poštujem sva pravila

♬ original sound - Stribog

Kako je rekao, za pojavljivanje u haljini dobio je podršku i od svoje majke koja mu je posudila odjevni predmet i rekla da "time ne krši nijedan zakon", a na pozitivne reakcije naišao je i kada je stigao u školu.

"Ni na kraj pameti mi nije bilo da ovo može da ode ovoliko viralno", rekao je objasnivši da je i snimak na TikToku nastao sasvim slučajno, u roku od nekoliko sekundi.

Njegova objava trenutno ima preko 1,7 miliona pregleda, a za ovaj nesvakidašnji potez čuo je gotovo cijeli region.