Avantura na 6 km iznad zemlje
0
U stolici nošenoj balonima vinuo se iznad Meksika
Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
mene znoj oblio cisto gledajuci slike..
vidi ima i registraciju
Ovo nije photoshop, ovo je preteško uradit ovako kvalitetno u photoshopu, a imate linkove za više slika, njegova oficijelna stranica. Slike su zakrivljenje radi kamere, jednostavno ima opcija takva, da bude zakrivljena slika.. Naravno da spada temperatura, ali prve slike su napravljenje na početku, tek kad se vino u zrak, znači nije bio na maximalnoj visini, poslije, kada je dostigao maximalnu visinu, vidi se da se obukao, da je kapu stavio i sve.. Prvo sve fino pregledajte, pogledajte klipove na youtube, pa onda pričajte o photoshopu i o fake slikama.. Liku svaka čast!!
Kakav levat aaaaaaaaa :-)
evo linka http://clusterballoon.com/LaIndependencia.asp?glId=00kPcddIydudiyvNxpD5QYugfPvjqnffN
Evo za one skeptične... ovdje mogu pregledati pojedine slike sa ovoga leta. Nije tačno da je sve preletio u majici kratkih rukava. Na pojedinim slikama nosi jaknu i kapu. To znači da je mjenjao odjeću u zraku. U rukama možete vidjeti spravu koju koristi cijelo vrijeme puta. Isto tako mozete primjetiti na slikama zaobljenost koju prave sociva kamera. Sve je ovo u zakonima prirode i fizike. Ništa ovo nije nemoguče ljudima koji imaju mogučnosti i znanja da neku suludu ideju pretvore u dijelo. Čovjek je skeptičan prema stvarima koje su rijetke u njegovoj sredini. Ono što mi sanjamo drugi su davno sproveli u djelo.
BH Airlines je vec otkupio licencu i od sljedeceg mjeseca pocinje let balonom izmedju Sarajeva i Visokog. Karte ce biti pravo jeftine
KRALJ ! SVAKA ČAST
sine majkin, nemora znaciti to sto si ti iz sela da nisi nikada cuo za \'\'fisheye\'\' ,malo trazi po google-u, neces se pokajat..
E jes, zaboravih reći, pošto je on bilo bacanje pogleda uvis, ovo smo nazvali puštanje pogleda naniže. haj zdr
Ja mislim da ovo nije visina 5,5 km na slikama. Evo mi bosancerosi znamo da izmjerimo visinu pogledom. To su nas nase drage komsije natjerale da naucimo ali tokom godina smo uspjeli savladati i pogled naniže, budući, jelte, da se sad putuje i u egipat, tursku, tunis i crnu goru avijonom. Tako da po mojoj slobodnoj procjeni (mjerio ja), ovo je neđe oko 2 km pa se čoek nije smrzo. A evo i jaran moj bas maloprije mjerio pa smo neđe ublizu oko 200 m pa procijenite sami.
Jonathan Trappe je zaista preletio La Manche i tada su ga snimale kamere na visini od 5000 metara. Na toj visini je tada bila temperatura -18 c. Nije se dugo zadržao na toj visini pa se morao spustiti na oko 2500 metara.. To sam gledao na satelitskoj, ne znam koji je program bio.. Nego da je Muhhamed ovo izveo vi bosančerosi bi mu sigurno vjerovali..
Pa ljudi koji su se penjali na Kilimandžaro koji je visok 4 600 m su bježali naniže glavom bez obzira zbog razrijeđenog kiseonika, a ovaj se navodno vinuo još 1000 m više od toga i ne samo u majici kratkih rukava ,nego i ovoj crnoj demode jakni bi se smrznuo ko g o v n o na 5 500 m.
ma lol gdje se izvera lik
Zakrivljenost je produkt sociva kamere.. stvarna zakrivljenost nije vidljiva na tim visinama. Temperatura svakim kilometrom visine opada u prosjeku nekih 6,5 stepeni C sto znaci da je na toj visini temperatura niza za nekih 39 stepeni od one na 0 metara ispod njega ( mada to moze da varira uslijed mnogih faktora) tako da nije tesko za povjerovati ako je na zemlji nekih 45-50 stepeni (sto nije neobicno jer se radi o pustinji). Kisik jeste prorijedjen na toj visini al ne u tolikoj mjeri i ne predstavlja veliki problem kad nema pretjeranog kretanja i fizickog napora.
U Bosni su svi eksperti za Photoshop, naucnici, biolozi, matematicari, fizicari i sta sve ne... nema pametnijeg naroda na planeti.
ti ti ta tvoja glova. vise ste dosadni s tim