Voditeljica postala internet hit
29

VIDEO / U programu odgovorila gledatelju koji ju je nazvao debelom

Klix.ba
Jennifer Livingston
Jennifer Livingston
Voditeljica vijesti na televizijskoj stanici La Cross iz Wisconsina Jennifer Livingston iskoristila je medijski prostor kako bi odgovorila gledatelju koji je kritizirao njen fizički izgled.

U emailu koji je Livingstone dobila pisalo je: "Nakon dugo vremena sam gledao vaš jutarnji program i iznenađen sam da se ni nakon toliko godina vaš fizički izgled nije popravio. Nadam se da ste svjesni da vi ne predstavljate dobar primjer mladim ljudima, posebno djevojkama. Pretilost je jedan od najgorih izbora i jedna od najopasnijih navika koje se ne odričete. Nadam se da ćete razmotriti odgovornosti koje imate kao javna osoba i početi promovirati zdrav način života".

Nakon što je u emisiji uživo pročitala poruku koju je dobila, Livingston je odgovorila da ljudi koji rade u medijima stalno dobijaju zdravu dozu kritika i da je to nešto što dolazi s poslom, no "ovaj email je puno više od toga".

"Istina je, imam višak kilograma. Možete me nazvati debelom i čak pretilom, ali zar mislite da toga nisam svjesna i da vaše okrutne riječi ukazuju na nešto što ja ne vidim? Vi mene ne poznajete. Vi niste moj prijatelj. Vi niste dio moje porodice. Priznali ste da ne gledate moju emisiju, tako da ne znate ništa o meni osim onoga što vidite, a ja sam puno više od toga", kazala je voditeljica i dodala da poruka kakvu je ona dobila poručuje djeci da je uredu zlostavljati druge.

"Ako sada svojoj djeci govorite o debeloj voditeljici, vaša djeca će najvjerovatnije otići sutra u školu i nekoga nazvati debelim. Ostavljam vas s ovom mišlju. Svoj djeci koja se osjećaju izgubljenom, koja se bore s diskriminacijom zbog debljine, boje kože, seksualnih sklonosti, hendikepa ili čak akni na licu, poručujem da me dobro slušaju: Ne dopustite da vaše mišljenje o vama samima definiraju nasilnici. Učite iz mog iskustva, grube riječi pojedinca nisu ništa u usporedbi s povicima mnogih", zaključila je Livingston.

Njen istup izazvao je erupciju oduševljenja. Jennifer je primila stotine poruka podrške i zahvale, a klip u kojem se obraća nepoznatom gledatelju je postao internet senzacija.