Zanimljivosti
20

U Hong Kongu otvoren prvi kafe za usamljene

Klix.ba
Kafe Mumijevih, Foto: CNN
Kafe Mumijevih, Foto: CNN
Ne morate se brinuti za konverzaciju prilikom večere u ovom kafeu jer vaša pratnja za stolom možda neće govoriti, ili se kretati, ili jesti. Naime, posljednji restoran u Hong Kongu, Kafe Mumijevih, nudi vam jastučastu slatku pratnju koja će vam kao gostima pomoći da se ne osjećate usamljenima kada bez pratnje dođet na večeru.

Vrijeme u kojem je kafić otvoren nije moglo biti bolje, ove godine obilježava se 100 godina od rođenja tvorca Mumijevih Tovea Janssona.

Ovakav koncept već je hit u Japanu, a Mumijev kafe je inspirisan crtanim filmovima o avanturama koje Mumijevi proživljavaju sa svojim prijateljima.

Mumijevi su prvi put objavljeni 1945. godine u Finskoj, nakon čega su nastale mnogobrojne serije. U Tokiju je Kafe Mumijevih otvoren 2003. godine.

Vlasnici kafea željeli su svoje goste sačuvati od neugodnosti večeranja bez društva pa su tako onima koji dođu sami odlučili dodijeliti društvo u vidu plišanih lutaka Mumijevih.

"Pomislio sam da će našim gostima biti interesantno ako se budu družili sa mamom i tatom Mumi", kazao je Mickey Kera.

Međutim, usamljenici iz Hong Konga možda će se morati boriti za društvo Mumijevih.

"Za razliku od japanskih kafea za usamljene, u ovom slučaju Mumijevi će biti postavljeni za nekoliko stolova i večeranje u njihovom društvu ovisit će o sreći", kazali su iz ovog kafea.