Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa debi.lu kako je poceo II svjetski rat? Napad Njemacke na Poljsku...hahahahahaha cuj Poljska nacisticka hahaha vecu glupost nisam cuo
Kome ovo smeta? Pa to je umjetničko izražavanje,baš kao i Prorok sa turbanom...meni lično ne smeta,i to je moje pravo...u čemu je problem,baš lijepo...živio autor,nadam se da mu daju zaštitu ko i ostalim autorima sličnih dijela.
ISTORIJU PISU POBJEDNICI. SADASNJI ISTORIJSKI PODACI SU OFARBANI CIONISTICKIM CILJEVIMA, TAKO DA JE SADA GOTOVO NEMOGUCE USTANOVITI PUNU ISTINU. ALI ONO STO SE VIDI IZ SADASNJOSTI JESTE CINJENICA KOLIKO SU OVI CIONISTI MOCNI - TOLIKA FRKA OKO SAMO JEDNOG OBICNOG PLAKATA, NIDJE VEZE!
pa sta je sad, sloboda izrazavanja, zapadno drustvo, karikature i to...a?
Tacno je pogodjen plakat / amerikanizam ispod zastave fasizma / jednako cionizam.
UUU vlasniku na?ebo si
Turska je bila neutralna u drugom svjetskom ratu,genijalci.
slazem se sa vecinom osim sa zadnjim dijelom. Kraljevina Jugolsvija je pristupila paktu 25. Marta ali je odstupila dva dana kasnije jer je kraljeva vojska uz pomoc britanske vlade i kraljeve porodice izvela puc. Tile je tek kasnije stupio na scenu.
Ah, da, zaboravih spomenuti da je dobrovoljno trojnom paktu pristupila i Kraljevina Jugoslavija, ali ih je Tile zeznuo \"bolje rat nego pakt\" demonstracijama. Njemačla je \"kaznila\" Jugoslaviju pripajanjem, ili ustupanjem najvećeg dijela teritorija Italiji, Mađarskoj, Bugarskoj i Albaniji, a na onome što je ostalo stvorili su Pavelićevu NDH i Nedićevu Srbiju.
Austrija pale bez metka. Kao uostalom i cijela Zapadna i Srednja Evropa. Slovaci i Mađari plaćali Hitleru da njihovi Jevreji dobiju prednost na vlakovima...istorija laže voistinu istorija laže duplo.
ma ja sokantno skandalozno a kad oni pucaju u glavu humanitarcima nidje veze
Da, Austrija i Poljska su bile okupirane. Austrija u tzv. \"Anschluss\"-u, a Poljska prvo podijeljena između Njemačke i Sovjetskog saveza (u paktu Hitler-Staljin), pa poslije toko napada Njemačke na SSSR potpuno okupirana. Mislim, Poljake nazvati članicom trojnog pakta je i morbidno i imbec.ilno. Tamo ni 5% stanovništva nije bilo prohitlerovski raspoloženo. Uz Poljake i Austijance, sličnu sudbinu (klasičnu okupaciju) su doživjele sve zemlje za koje je Hitler smatrao da su \"izvorno Njemačke\" - Holandiju, Belgiju, Češku, Slovačku, Ukrajinu... Neke druge zemlje su nakon opkupacije dobile neki vid \"autonomije\", u vidu marionetskih vlada, poput Hrvatske (Pavelić), Srbije (Nedić), Francuske, Norveške, Danske... Ali i to su u stvari okupirane zemlje. Potpuno druga priča je sa zemljama koje su dobrovoljno pristupile trojnom paktu, a to su MAđarska, Bugarska, Turska, Albanija... One su direktno odgovorne za WW2 rat, kao i Njemačka, Italija i Japan. Istorija, djeco, Istorija.
Austrija i Poljska okupirane? Onda je i Njemačka bila okupirana. Mir mir mir niko nije kriv.
Gdje si ti istoriju učio? Poljska, Austrija i Slovenija su bile okupirane, nisu bile članice sila osovine. Hrvatska je bila marionetska država priznata samo od sila osovine. Ako ćeš tako, svrstaj uz nju i Francusku. A ne možeš, jer je i u jednoj i u drugoj većina stanovištva bila protiv okupacije (Partizani u HR, Pokret otpora u Francuskoj). Španija nije ni učestvovala u WW2. Kao ni zemlje Latinske amerike. Ostaju ti Njemačka (većinski protestantska), Italija (katolička), Japan (svega pomalo, najviše budizma), kao \"glavne\" sile osovine, i \"priljepci\" poput Bugara, Turaka, Mađara, Albanaca...
poljska, njemacka, austrija, spanija, italija, slovenija, hrvatska, zemlje juzne amerike