Projekt vrijedan 19 miliona dolara
35

U Austriji se otvara najveći evropski bordel

Klix.ba
Austrija će uskoro dobiti atrakciju kakvu ne posjeduje nijedna druga evropska zemlja. Naime, jedan austrijski poduzetnik je odlučio uložiti 19 miliona dolara u izgradnju najvećeg bordela u Evropi.

Lokacija ovog objekta se još uvijek čuva u tajnosti. Bordel će se zvati FunMotel i imat će kapacitet od 1.000 klijenata dnevno. U njemu će biti zaposleno 150 djevojaka.

"Namjerno širimo lažne informacije o lokaciji bordela kako bismo izbjegli probleme prije nego dobijemo sve dozvole za početak radova. Mogu vam samo reći da će bordel biti na lokaciji koja nikome neće smetati", rekao je Peter Laskaris, biznismen koji stoji iza ovog projekta.

Otvaranje je zakazano za 2014. godinu, ali prije toga Laskaris, koji posjeduje sličan objekt u Beču, mora biti siguran da sve ide po planu. On je već obećao da će FunMotel ovu vrstu seksualne industrije dovesti na novi nivo.

Osim standardnih seksualnih usluga, objekt će također imati i tradicionalnu hotelsku ponudu kao što su restorani, teretane i saloni ljepote.

Prostitucija je legalna u Austriji pa se ne očekuje da će Laskaris imati problema sa vlastima.