Zanimljivosti
0

Tužba odbačena jer Bog nije upoznat s njom

FENA
Američki sud odbacio je tužbu koju je prošle godine podnio senator iz Nebraske Ernie Chambers protiv Boga, uz obrazloženje da tužena strana mora biti upoznata sa tužbom, a u ovom slučaju to nije tako.

U tužbi Chambers navodi da je Bog odgovoran za terorističke prijetnje protiv njega i njegovih birača, kao i za “smrt, uništavanje i teroriziranje desetaka miliona stanovnika Zemlje”.

Senator smatra i da je Bog izazvao “strašne poplave, katastrofalne uragane i zastrašujuća tornada" i traži trajnu zabranu Svevišnjega.

Sudac okružnog suda Marlon Polk je odbacio tužbu, navodeći da po zakonu tužena strana mora biti upoznata s tužbom. "Budući da je ustanovljeno kako se taj uvjet ne može ispuniti, sud odbacuje tužbu", naveo je Polk u obrazloženju odluke.

Chambers, koji je diplomirao pravo, ali nikada nije položio pravosudni ispit, misli da je pronašao rupu u sudskoj presudi.

"Sam sud priznaje postojanje Boga, a samim tim i da je Bog sveznajući", istaknuo je senator i zaključio kako "budući da Bog zna sve, Bog je upoznat i s ovom tužbom".

Chambers ima 30 dana da podnese žalbu na odluku suda, prenijele su agencije.

Senator, koji je gotovo četiri decenije proveo u lokalnim vlastima Nebraske, rijetko prisustvuje jutarnjoj molitvi i ne propušta priliku da kritizira kršćane.