Bursa
2

Turčin napravio sudžuku od mesa ajkule

Anadolija
Od mesa ajkule koja je upecana na obalama Canakkalea u Turskoj, vlasnik jednog restorana u Bursi je napravio sudžuku.

Vlasnik ribljeg restorana Kayserili Deniz Unluturk prije dvije sedmice je kupio ajkulu dužine 2,7 metara koja je upecana u blizini mjesta Canakkale u Turskoj.

Odlučio je da od mesa ajkule napravi sudžuku koja se prodaje u njegovom restoranu po cijeni od 80 turskih lira (oko 80 KM) po kilogramu.

Unluturk je istakao da je odlučio da od mesa ajkule napravi sudžuku, jer su mnogi građani željeli da probaju meso ajkule.

"Osim sudžuke, nudimo i ražnjiće od ajkule. Mislili smo šta da pripremimo za one koji i nisu neki veliki ljubitelji ribljeg mesa, pa smo odlučili da napravimo sudžuku od mesa ajkule", kazao je vlasnik ribljeg restorana.

Napomenuo je da se sudžuka od mesa ajkule značajno razlikuje od sudžuke koja se pravi od junećeg mesa.

"Sudžuka od mesa ajkule je zaista drugačija. Pravili smo suđuku od raznih vrsta mesa, ali ovo je prvi put da pravimo sudžuku od mesa ajkule", izjavio je on.