Među najmlađim u Mensi
0

Trogodišnja Beatrix će jednom "hakirati Pentagon"

Sarajevo-x.com
Beatrix Townsend
Beatrix Townsend
Iako ima nepune tri godine, od djevojčice Beatrix Townsend možete očekivati nešto više od pukog udaranja po tastaturi i buljenja u ekran kad se nađe pred računarom svoje majke.

Umjesto toga, ona može koristiti miš poput tinejdžera, dok ga pokreće kako bi izašla iz jedne edukativne igre i otvorila drugu, ili pretražujući Google, piše Daily Mail.

Postala je jedan od najmlađih članova Mense, s koeficijentom inteligencije 136, čime se svrstala u prvih jedan posto populacije u Velikoj Britaniji, kad je riječ o inteligenciji.

Primljena je nakon što je prošla psihološke testove u decembru prošle godine, kad je imala dvije i po godine (premlada da bi radila pisani IQ test). Njena ljubav prema čitanju, pravopisu i elektronskim igrama izdvojili su je od ostale djece u obdaništu u Grimsbyju, u Velikoj Britaniji.

Djevojčicina majka Zoe Townsend (38) je rekla da je Beatrix oduvijek bila napredna za svoju dob, počela je nizati rečenice prije nego što većina djece može govoriti.

"Oduvijek je bila radoznala i postavljala pitanja. Prije svog drugog rođendana mogla je pročitati sva slova abecede. Ali, njen rad na računaru je impresivan", ističe ponosna majka.

Beatrixina omiljena igra uključuje gledanje fotografija i njihovo opisivanje.

"Šalimo se kako će hakirati Pentagon jednog dana", kaže učiteljica Zoe, čiji je muž, Wesley, računovođa.

Uprkos njenom visokom IQ-u, Beatrix je u svemu ostalom normalna djevojčica, od svega, najviše se voli maziti s mamom.

Najmlađa članica Mense u Velikoj Britaniji je djevojčica Elise Tan-Roberts iz Londona. Ona je u najveće društvo inteligentnih ljudi primljena prošle godine, kad je imala dvije godine i četiri mjeseca.