{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tri stvari koje vlasnik TimeTradea traži od kandidata za posao

Klix.ba
13.6.2015. u 22:42
0
27
Tri stvari koje vlasnik TimeTradea traži od kandidata za posao
0
Tri stvari koje vlasnik TimeTradea traži od kandidata za posao
Gary Ambrosino
Gary Ambrosino izvršni direktor američke softverske firme TimeTrade i čovjek sa tridesetogodišnjim radnim iskustvom kazao je u nedavnom intervju kako od svakog kandidata za posao traži tri stvari.
Ambrosino je kazao da je prva stvar visok nivo motivacije i želje, a koju najčešće procjenjuje pitanjem: "Šta biste radili da ne morate da zarađujete za život?"

On je istakako kako će ljudi koji imaju snažnu želju za radom i ostvarivanjem velikih rezultata imati rječit odgovor na to pitanje, te da će se opis podudarati sa poslom koji bi radili i da moraju da zarađuju za život.

"Oni jednostavno vole i žele da rade", kazao je Ambrosino.

Druga poželjna stvar je optimizam. Da bi procijenio da li je kandidat optimističan Ambrosino postavlja hipotetička pitanja.

"Predstavim im hipotetičku poslovnu situaciju i obraćam pažnju na njihove odgovore, koji su uveliko zasnovani na situacijama sa kojima su se suočavali u prošlosti i tome šta su naučili vremenom", rekao je on.

Treća, ali podjednako bitna stvar jeste sposobnost kandidata da obavi posao.

Ambrosino smatra kako poslodavac mora vrlo detaljno da razgovara s kandidatom o tome kako bi obavio određeni posao.

"Važno je napraviti razliku između kandidata koji je zaista obavljao neki posao i onog koji je to posmatrao", ističe Ambrosino.

Dodao je kako on daje prednost ljudima koji su optimisti i koji se trude da savladaju izazove čak i one sa kojima prethodno nisu imali priliku susresti se.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: