|

Traži se upravitelj nenaseljenog škotskog ostrva

Traži se upravitelj nenaseljenog škotskog ostrva
127
Klix.ba
7.2.2013. u 14:10
16
komentara
127

dijeljenja
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
Za sve one koji su umorni od stresnog posla i gradske vreve, agencija Historic Scotland raspisala je konkurs za upravitelja prelijepog nenaseljenog ostrva Inchcolm.
Kandidat koji bude izabran za posao živjet će pored srednjovjekovne opatije u dvosobnoj kolibi, koju će dijeliti sa još jednim uposlenikom Historic Scotlanda, agencije Vlade Škotske zadužene za zaštitu i promociju historijskih područja.

Jedina prodavnica na ostrvu je suvenirnica u vlasništvu agencije, a najbliži grad je Edinburgh.

"Budući upravitelj će sa sobom morati ponijeti hranu i sam kuhati. U kolibi će imati sve što mu je potrebno, kuhinjske elemente, tuš, mašinu za veš... Život na ostvru nudi avanturu i šansu da iskusite nešto potpuno novo i drugačije", kazao je glasnogovornik Historic Scotlanda.

Budućem upravitelju će biti ponuđeno do 23.000 eura godišnje plaće, a na ostrvu će morati provesti osam mjeseci, od marta do novembra. Agencija poručuje da se novi uposlenik ne mora plašiti usamljenosti. Ostrvo svake godine posjeti 20.000 ljudi, a veoma je popularno odredište za vjenčanja.

Postoje i neke loše strane ovog posla. Na ostvru nema pitke vode, internet konekcija je ograničena, a brodovi stalno ometaju tv signal, piše Daily Mail.

Konkurs je otvoren do 15. februara.
Prijavi grešku


Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...