Film/TV
0

VIDEO / Prodaje se ostrvo o kojem je snimljen kultni horor "The Wicker Man"

Klix.ba
Škotsko ostrvo o kojem je snimljen kultni horor "The Wicker Man" prodaje se za dva i po miliona funti. Ostrvo Tanera Mor opisuju kao raj za turiste i savršenu porodičnu rezidenciju, a jedino je naseljeno ostrvo među škotskim Ljetnim ostrvima.

Lizzie i Richard Williams preuzeli su upravljanje ostrvom 2010. godine od njene porodice, a mogu čak i izdavati vlastite poštanske markice u svojoj ostrvskoj pošti. Sa samo šest apartmana, ostrvo je idealno za ljude koji žele pobjeći od svega. Budući da nema cesta – nema ni saobraćajne vreve ni zagađenja.

Ipak, porodica Williams je odlučila da, nakon mnogo godina, upravu nad ostrvom prepusti nekom drugom. "Nadamo se da će budući vlasnici uživati isti srdačan i kooperativan odnos sa lokalnom zajednicom, kao što smo mi“, kaže Lizzie Williams.

Ljubiteljima filma ovo ostrvo je poznato po paganskom kultu sa Ljetnih ostrva, koji je prikazan u legendarnom filmu iz 1973. godine, sa Edwardom Woodwardom i Christopherom Leejem u glavnim ulogama.

Ostrvo je 1881. godine imalo 118 stanovnika, od kojih su svi do 1931. napustili ostrvo. Porodica Lizzie Williams kupila je ostrvo 1996.