Uprkos negodovanju javnosti
0

Traži isključivo djevice za snimanje dokumentarca

Sarajevo-x.com
Justin Sisley
Justin Sisley
Justin Sisley, reditelj dokumentarnih filmova, podigao je veliku prašinu u rodnoj Australiji nakon što je najavio da za potrebe snimanja novog dokumentarca traži isključivo mlade osobe, djevice koje bi svoju nevinost ponudile na aukciji.

Australske vlasti osudile su taj kontroverzni projekat, te optužile Sisleya za navođenje na prostituciju, zbog čega je ovaj umjetnik odlučio svoj projekat preseliti u Nevadu u Americi.

Zagovornici tradicionalnih vrijednosti istakli su kako je projekat apsurdan, smiješan i odvratan.

No, reditelj ne odustaje od svojih namjera. Tvrdi kako će kandidati, koji ponude svoju nevinost dobiti 20.000 dolara, a dobit će i 90 posto od "prodajne cijene", prenosi Sydney Daily Telegraph.

Ostatak novca bit će poklonjen bordelima u Nevadi koji su podržali ovaj projekat.

Iako neki ovu ideju smatraju interesantnom, većina njih smatra kako je ovaj projekat nemoralan, te ne bi trebao ići u javnost s obzirom da prodavanje nevinosti nije nikakva umjetnost.

Jedna 21-godišnjakinja, koja je odlučila sudjelovati u ovom projektu istakla je kako je pristala zbog novca, ali i zbog toga što želi izmijeniti tradicionalna shvatanja seksa.

"Tehnički gledano, ja prodajem svoju nevinost za novac i to se klasificira kao prostitucija, no radi se o nečemu posve drugom tako da se sama pred sobom mogu opravdati i reći da se ne prostituišem", kazala je djevojka koja za potrebe projekta koristi ime Veronica, dodajući kako je sigurna da neće požaliti.

Reditelj Sisley, pak, je istakao kako zna da njegovi planovi nisu naišli na odobravanje javnosti i da ga svi mrze, no realizirat će svoj projekat.

On je već uspio ubijediti sedam mladih ljudi da se pojave u TV reality showu u kojem će na aukciji prodavati svoju nevinost.