S (ne)povezanim detaljima
522

Travničanin postao hit zbog izjave na Europrideu: Od "prava na ljubav" do ćevapa kod Harija

I. B.
Travničanin postao hit na beogradskom Europrideu (Foto: Screenshot)
Travničanin postao hit na beogradskom Europrideu (Foto: Screenshot)
U Beogradu se ovoga vikenda održala šetnja povodom Europridea, odakle se javio i jedan Travničanin čija je izjava s brojnim (ne)povezanim detaljima ubrzo počela kružiti društvenim mrežama.

Iako je MUP Srbije zvanično zabranio paradu ponosa, ni to, a ni sukobi sa policijom, nisu spriječili učesnike da "izguraju svoje". U televizijski prijenos javio se i jedan Travničanin, čija je izjava ubrzo završila na TikToku, i to sa naslovom "legenda od Europridea".

Muškarac je odmah istaknuo da je naš "zemljak", predstavivši se kao Zoran Ivan Velimir Mitrović.

"Evo vidite, dobro došli u Beograd. Draga moja Bosno, da vam kažem nešto, evo gdje se nalazim. Vidjet će to i Senad Hadžifejzović, i Bisera Turković, i cijela BiH. Beograd je trenutno centar svijeta", rekao je 32-godišnjak, pa dodao: "Mi imamo pravo na ljubav".

@kupekefendija #europride #belgradepride2022 #belgrade #srbija #travnik ♬ original sound - KUPEK Efendija

Na prvi pogled Mitrović je sam po sebi "interesantna kombinacija" - od petokrake zvijezde do seksualne orijentacije, a oko vrata mu visi i lančić sa bosanskim ljiljanom.

Govoreći, nije prestao otkrivati detalje iz svog života, ali i samog dolaska na paradu, između ostalog pokazavši i zastavu BiH koju je ponio sa sobom.

"Ova zastava inače stoji na mom balkonu na Zvezdari. I niko ni ne zna koja je zastava", rekao je Velimir, dodavši da se veseli odlasku u Travnik, gdje je položio i Titovu zakletvu.

"Jedva čekam u Travnik, nadam se 9. oktobra, kada je rođendan Ive Andrića... Da pojedem 30 ćevapa kod Harija, tamo kod Šarene džamije", rekao je.

Velimir je prepričao kako je u autobusu, na putu za Beograd, doživio kraći "incident" gdje su mislili da je on iz Zagreba, ali i kako se "kamuflirao" u Požarevcu.

Za kraj izjavio je kako ovo u Beogradu nije parada ponosa, nego "opsadno stanje".

Iz programa se "odjavio" pjesmom Alme Čardžić i Dejana Lazarevića "Ostani kraj mene", istaknuvši kako je dvojac "puzeći kroz tunel išao u Dublin".

Zabranjeni skup u Beogradu, podsjetimo, ipak se održao, a sve je podržala i premijerka Srbije Ana Brnabić čija se partnerica Milica Đurđić također pridružila povorci.