Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ovo bi trebalo biti kao cinjenica: "Bugarski muslimani potomci su bugarskih kršćana koji su se preobratili na islam tokom 14., 16. i 18. stoljeća, piše AFP." A odakle su nastali bugarski krišćani ???? donijela ih roda ?????? bugarskih kršćana su potomci pugarskih pagana koji su se preobratili na kršćanstvo.
Rokni se u vugla napaćena primtivina mrzilačka budalo.
"Ljudi koji su patili" čista glupost. Naziv Pomak potiče od slavenskog jezika, izvedenica od glagola pomagati. Kada su Osmanlije počeli sa osvajanjima u Rumeliji Pomaci su im pomagali i tako su dobili ime. Pomaci su inače slavenizirani Turci.
vidi mene na trecoj slici , pun sam ko brod !
Jesi li ikada probao bošnjački Kur/\c????
Ako se udas na tradicionalni nacin u Bugarskoj budes obucena kao princeza Amidala iz Zvjezdanih Ratova
ako se sandzcki, crnogoski i makedonski muslimani zovu bosnjaci onda bi se i ovi trebali zvati bosnjaci :)
Njih bas zaboli to sto vi pricate, cura se udala, momak ozenio, vole se, dobili darove, okitili ih eurima.Zasnovali porodicu, rodbina i prijatelji slavili sa njima po njihovim obicajima. Njima je lijepo. narode treba se radovati i tudjoj sreci.
ovo uopste nisu ba muslimani, ovakvih ceremonija, kod nas nema kakve ba i vi gluposti pisete, malo pretrazite ko su muslimani i sta su pa onda objavljujte neke tekstove
Prešli na islam ali zadržali određene paganske i kršćanske običaje. Otprilike kao što je slučaj i sa bosanskim muslimanima.
Pomaci su nekada bili Bogumili!
upala ti ciganska kara
E kakva je sve g.ovna Evropa prihvatila ne mogu da vjerujem.
JESU OVI U EVROPI ???
e gledaj mladoženje i ghovana.... :(
Ciganija... kako god okrenes
Nisu se pagani preobratili na krščanstvo nego su krščanstvo preobratili u paganizam, što najbolje ilustriraju naše vampir komšije i njihova nacikatolička bratija..