Toalet-papir i zastava Pakistana su za Google jedno te isto

Klix.ba
18.2.2019. u 16:13
64
30
Toalet-papir i zastava Pakistana su za Google jedno te isto
64
Toalet-papir i zastava Pakistana su za Google jedno te isto Foto: Screenshot
Ukoliko na Googleu ukucate "najbolji toalet-papir na svijetu", rezultat pretrage će biti nacionalna zastava Pakistana, prenosi BBC.
Vjeruje se da je rezultat pretraživanja zapravo nusproizvod indijskih demonstranata i njihovog pisanja na forumima i društvenim mrežama, koji su na ovaj način reagirali na napad na Kašmir 14. februara, u kojem je poginulo najmanje 40 vojnika.

Ovo je najveći napad na indijske snage u Kašmiru od kada je počela pobuna protiv indijske vlasti, a islamistička grupa Jaish-e-Mohammad sa sjedištem u Pakistanu saopćila je da stoji iza napada.

Veza zastave Pakistana i toalet-papira pojavila se ubrzo nakon napada i to na nekoliko blogova na kojima je vođena diskusija o napadu, a ova debata postala je svojevrsni trend na društvenim mrežama tokom vikenda. Broj ljudi koji tragaju za vezom možda je također utjecao na to kako Google otvara rezultate.

Sada svako ko pretražuje fotografije "najbolji toalet-papir na svijetu" dobija stranicu kojom dominira zeleno-bijela zastava. Drugi rezultati su screenshotovi poruka s društvenih mreža koje su povezane s ovim slučajem.

Google još uvijek nije komentirao kako se ovakav propust mogao dogoditi.


Komentari (30)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: