Zanimljivosti
5

'The UNFappening': Umjetnici 'pokrili' strateška mjesta na golišavim slikama poznatih ljepotica

Klix.ba
(Foto: The UNfappening)
U "pokretu" naziva "The Fappening", na brojne društvene mreže i širom internet zajednice, postavljaju se i objavljuju golišave fotografije brojnih zvijezda koje su bile žrtve hakera.

Nedavno su se brojne slavne ličnosti našle u žiži javnosti kada su hakeri sa njihovih privatnih telefona ukrali golišave fotografije koje su potom postave viralne na internetu. Među brojnim žrtvama hakera, našle su se, između ostalih, Jennifer Lawrence, Kate Upton, Jennifer Lopez, Elizabeth Winstead, Vanessa Hudgens, Avril Lavigne, Victoria Justice, McKayla Maroney, Kaley Cuoco, Scarlett Johansson, Mila Kunis, Kim Kardashian, Rihanna...

Kao odgovor ovom nasilju nad privatnošću, skupina umjetnika pokrenula je pokret "The UNFappening", sa ciljem da zanimljivim ilustracijama prekrije golišave zvijezde na strateškim mjestima, a usput i zabavi publiku.

"Golišave fotografije poznatih su procurile u javnost. Mi to ne možemo promijeniti. Ipak, ono što možemo jeste pokriti ih, to je najmanje što možemo uraditi", stoji na stranici Theunfappening.com, na kojoj žele pokazati umjetnike na koji su to način uradili.

Usput pozivaju i ostale da im se priključe i šalju svoje radove na mail, te ističu kako će najbolji biti objavljeni na ovom siteu.