{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tek vjenčani par živjet će tri mjeseca od virtuelne valute

12.6.2013. u 10:33
6
7
Tek vjenčani par živjet će tri mjeseca od virtuelne valute
6
Tek vjenčani par živjet će tri mjeseca od virtuelne valute
Tek vjenčani par iz Utaha (SAD) postavio je sebi težak zadatak: tri mjeseca će živjeti trošeći isključivo Bitcoine, popularnu digitalnu valutu.
Tri mjeseca će Austin Craig i Beccy Bingham plaćati kiriju, kupovati namirnice, jesti u restoranima i ići na putovanja zahvaljujući ovoj valuti. Svoje kreditne kartice i stvarni novac će potpuno zaboraviti. Eksperiment počinje čim se vrate sa medenog mjeseca, 27. jula.

"Uvijek sam spremna za avanturu, a kada već počinjemo zajednički život, zašto ne bismo učinili nešto drugačije i jedinstveno", kaže Bingham, grafička dizajnerica.

Trenutna vrijednost decentralizirane i digitalne valute iznosi 107 dolara za svaki novčić, a čuva se u digitalnim novčanicima. Valuta je nastala 2009. godine, a njom možete kupiti sve, od sapuna do ilegalnih droga.

Bingham i Craig odlučili su da otkriju da li je pomoću ove valute moguće preživjeti u stvarnom svijetu.

"Krajnja ideja je da dođemo do granica mogućnosti Bitcoina. Snimat će se i dokumentarac 'Life on Bitcoin', a prikazivat će naše snalaženje", rekao je Craig za Deseret News.

.
Par prikuplja novac i Bitcoine za ovaj dokumentarac, a snimili su i video koji objašnjava njihovu misiju.
Binghamin poslodavac već je pristao da joj plati u Bitcoinima, ali će plaćanje kirije biti jedan od većih problema.

"Morat ćemo mnogo razgovarati s ljudima i objašnjavati kako Bitcoin funkcioniše i šta su mu prednosti", rekao je Craig i dodao da će, ako sve bude kako treba, pokušati i otputovati u drugu zemlju pomoću Bitcoina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: