Talijan ukrao ljudsku kost s arheološkog nalazišta u Hrvatskoj

Talijan ukrao ljudsku kost s arheološkog nalazišta u Hrvatskoj
4
F
FENA
12.8.2019. u 17:11
40
komentara
4

dijeljenja
Talijan ukrao ljudsku kost s arheološkog nalazišta u Hrvatskoj Ilustracija: Shutterstock
Talijanski državljanin kazneno je prijavljen i priveden jer je s arheološkog lokaliteta Jaz na otoku Pagu ukrao ljudsku kost, a bit će saslušan u Državnom odvjetništvu u Zadru, izvijestila je u ponedjeljak Policijska uprava Ličko senjska.
Trideset trogodišnji Talijan osumnjičen je da je 10. augusta na arheološkog lokaliteta Jaz u Novalji uzeo ljudsku kost dugačku 20 centimetara, a kazneno je prijavljen zbog povrede mira pokojnika. Bit će saslušan u zadarskom Državnom odvjetništvu, piše Hina.

Kazneni zakon Republike Hrvatske propisuje da će se osoba koja neovlašteno iskopa, odnese, ošteti, uništi, sakrije ili premjesti tijelo ili dio tijela umrle osobe, odnosno oskvrne tijelo, kazniti zatvorskom kaznom do dvije godine trajanja.

Na popisu kulturno-historijske baštine grada Novalje Arheološko nalazište Jaz je opisano kao kasnoantički lokalitet izvan naselja, unutar starog groblja, s ostacima ranokršćanske bazilike, te ima značaj zaštićenog kulturnog dobra sakralne graditeljske baštine. Bazilika je bila grobljanskog karaktera i predstavlja jedan od najstarijih ranokršćanskih bazilikalnih kompleksa.
Prijavi grešku


Komentari (40)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...