Spoj ljepote i tučnjave
35

Takmičarke u donjem rublju najveće su zvijezde MMA kaveza

DP
U najprovokativnijoj MMA ligi nastupaju modeli koji promovišu žensko donje rublje. LFC prvenstvo namijenjeno je isključivo damama i predstavlja spoj ženske ljepote i surove tučnjave u kavezu.

Koncept tamkičenja održava ravnotežu na tankoj liniji između sportske zabave i egzibicionizma, testirajući granice društvene prihvatljivosti.

LFC prvenstvo prvi je put održano u Las Vegasu 2014. godine. Borbe manekenki donjeg rublja brzo su zabranjene u Kansasu jer su nadležni ocijenili da su sudionice obučene previše provokativno.

Državna atletska komisija Nevade osudila je odsutnost kategorija prema težini sudionica jer se događalo da teže borkinje zadaju opasnije udarce i mogu ozbiljno povrijediti slabiju takmičarku.

Feministice su oštro osudile ligu nazvavši je tužnim bazenom muških fantazija. Zaštitnice prava žena dodaju da ovakve pojave mogu samo osnažiti dame.

Ipak, sudionice i obožavatelji kažu da LFC okuplja osobe sa snažnom voljom, a borbe služe kao odskočna daska prema vrhu MMA sporta, piše RT.

Ne može se sa sigurnošću utvrditi hoće li surove borbe oskudno obučenih žena osnažiti njihov položaj u društvu. Najžešći kritičari LFC takmičenja reći će da se radi o još jednom obliku teške eksploatacije dama i njihovog tijela.