Ostvarenje sna
54

Tajlandski dječaci koji su bili zarobljeni u pećini gledali utakmicu Uniteda na Old Traffordu

Klix.ba
Dvanaest mladih fudbalera koji su dvije sedmice bili zarobljeni u pećini na Tajlandu, ostvarili su svoj san jer su uživo na Old Traffordu gledali utakmicu Manchester Uniteda.

Dječaci su pozvani na utakmicu nakon što su spašeni, a osmijesi na njihovim licima dokaz su koliko im ovaj poziv znači. Nakon utkamice dječaci su se družili sa zvijezdama Manchestera u svlačionici i pozirali s Pogbom, Martialom, Herrereom i Youngom.

Dječaci su došli u London u sklopu turneje svijetom koji ih želi vidjeti. Odigrali su i meč u Buenos Airesu na stadionu Monumental protiv juniora River Platea. Gostovali su i u talk showu Ellen DeGeneres u Los Angelesu, a upoznali i švedsku zvijezdu bh. korijena Zlatana Ibrahimovića.

Priča o dječacima i njihovom treneru koje su nakon višednevne mučne borbe spasili ronioci u julu je obišla cijeli svijet. Javnost je svaki dan budno pratila dešavanja i molila se za njihovo spašavanje.

Podsjetimo, mladi fudbaleri su išli na izlet sa svojim trenerom u okviru kojeg su posjetili pećinu. Zbog monsunskih kiša koje su poplavile ulaze ostali su zarobljeni u pećini dvije sedmice.

Pećina će sada biti pretvorena u muzej, a snimljen je i dokumentarni film koji će biti prikazan na Discovery Channelu. Neke filmske kuće izrazile su želju da snime i film o dječacima.