{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Svećenik krstio dijete Colom sa okusom limuna

S
31.3.2009. u 22:30
0
6
Svećenik krstio dijete Colom sa okusom limuna
0
Svećenik krstio dijete Colom sa okusom limuna
Zamrznuta voda u cijevima nije spriječila norveškog svećenika Paala Dalea da obavi svoju dužnost i završi ceremoniju krštenja djeteta.
Svećenik je naime umjesto vode iskoristio američko piće Coca Colu sa okusom limuna za obred krštenja, jedan od sedam svetih sakramenata.

Nestanak vode usljed velike zime u Stordu, gradu udaljenom oko 240 kilometara od glavnog grada Norveške Osla, prisilila je crkvene službenike da improviziraju, pa su umjesto vode upotrijebili colu sa okusom limuna.

Svećenik Paal Dale kazao je da se ceremonija krštenja nije puno razlikovala od ostalih koje su odvijaju u normalnim uslovima. Prema njegovim riječima, sačekali su da mjehurići gaziranog pića potpuno izlape te da je ' jedino miris limuna učinio ovu ceremoniju malo neobičnom'.

Porodica djeteta o ovome je obaviještena tek nakon što je ceremonija okončana, jer svećenik 'nije imao potrebu da ih informira o mirisu limuna', prenosi britanski Mirror.

"Nisam im ništa govorio, ali sam pretpostavio da su osjetili aromu limuna", kazao je otac Paal.

Inače, krštenje je temelj cijeloga kršćanskog života, ulaz u život Duha i vrata koja otvaraju pristup drugim sakramentima. Po krštenju smo oslobođeni od istočnog grijeha i nanovo rođeni kao sinovi Božji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: