Osvajač milionskog dobitka na lotu
0

"Supruga je mislila da sam doživio srčani udar"

Sarajevo-x.com
Carolyn i Jim McCullar (Foto: AP)
Carolyn i Jim McCullar (Foto: AP)
Carolyn McCullar se zabrinula za zdravlje svog supruga Jima kad je u utorak saznao da je osvojio polovonu od 380 miliona dolara na lutriji Mega Millions u Washingtonu.

"Bio sam blijed, tresao sam se. Mislila je da me pogodio srčani udar", prisjeća se sada bogati penzioner.

Kad ga je supruga, koju je probudio da joj saopšti sjajne vijesti, pitala je li dobro, samo je prozborio: "Savršeno sam".

U četvrtak su se Jim i Carolyn obratili medijima, otkrivši da su upravo oni osvojili drugi po veličini jackpot u historiji lutrije Mega Millions. Osoba koja je osvojila drugu nagradu nije poznata javnosti, a jedino se zna da je tiket kupila u Idahu, piše AP.

McCullarovi već godinama igraju iste kombinacije brojeva koje su zasnovane na njihovim rođendanima. To se i prije nekoliko godina pokazalo kao dobar potez. Jim je prethodno osvojio oko 18.000 dolara u Oregonu.

Dio sada osvojenog novca namjerava dati u humanitarne svrhe, iako još nije odlučio kome tačno. Također planiraju kupiti kuću, veću od ove u kojoj sad žive, ali ne i preveliku. Osim toga, malo će i putovati.

McCullar je izjavio da će novac dobro doći njegovoj velikoj familiji. Naime, par ima šestero djece, uključujući dvoje iz prethodnog Jimovog braka, te 23 unučadi i petero praunučadi.