Novi smjer
26

Studenti u Ontariju na fakultetu mogu učiti kako se uzgaja marihuana

Piše: L. K.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
U novoj zgradi na Univerzitetu Niagara College u Kanadi studenti uče kako da uzgajaju marihuanu, provjeravaju kvalitet i obavljaju sve poslove proizvodnje. Studenti mogu upisati smjer pod nazivom Commercial Cannabis Production (CCP).

Iako marihuanu neće konzumirati dok nastava traje, studenti će učiti kako se uzgaja kanabis i bit će obučavani da uspiju u toj grani biznisa.

Prva grupa studenata je participirala u lansiranju programa već petog septembra ove godine u kampusu univerziteta.

"Industrija raste i veoma je bitno zapošljavati radnike koji dobro poznaju proizvodnju marihuane", rekao je Jeff Ryan, potpredsjednik Vlade za rad s dionicama u Canopy Growth Corp.

"Ostvarivanjem partnerstva s Univerzitetom Niagara edukovat ćemo iduću generaciju eksperata te ćemo im također pružiti dobar početak na veoma kompetitivnom tržištu kroz nova razvijanja i prilike za napredovanje u karijeri".

Na prvom upisu je od 300 aplikacija za upis prihvaćeno samo 24. Međutim, važno je naglasiti da je od početka programa CCP dobio internacionalnu pažnju medija i aplikacije iz svih dijelova države.

"Uzbudljivo je biti dio ovog programa", rekao je John Skilnyk, jedan od prvih studenata programa. On je dodao da se raduje prilici da uči kroz direktnu proizvodnju kanabisa.