Zanimljivosti
375

Strast prema matematici: Ana je najseksipilnija profesorica u Srbiji

Klix.ba
(Foto: Telegraf.rs/Marko Todorović)
Ana Đorđević je bivša balkanska šampionka u karateu, a svojoj tituli pokušat će dodati i nagradu u bodybuildingu u kategoriji bikini fitness.

Ova srbijanska 24-godišnja sportašica je studentica matematičkog fakulteta, a njen san je da postane učiteljica. Svoje slobodne sate provodi u teretani, a na njenom tijelu se vide vrlo dobri rezultati njene privrženosti zdravom životu, piše Telegraf.rs.

Bodybuilding ju je zainteresovao po okončanju karijere u borilačkim vještinama, a svoj novi smijer pokušat će krunisati na prvenstvu Srbije koje će biti održano 25. oktobra.

"Meni je takmičenje najbitnije iz razloga što sam uspjela da prevaziđem sebe i da izgledam najbolje do sada", rekla je samovjerena Ana.

Pripreme su teške, a uključuju mnogo odricanja ukusne hrane.

"Pijem šest-sedam litara vode dnevno", rekla je Ana dodavši da nakon bodybuildinga želi postati profesorica matematike, predmeta prema kojem je od malena osjećala veliku strast.

"Predavala sam četvrtoj godini srednje škole i moji učenici su bili disciplinovani. Svi su se javljali da odgovaraju pred tablom", rekla je Ana kroz osmijeh.