Showbiz
36

Upoznajte srbijansku čeličnu damu: Političarka, buduća doktorica i bodybuilderka

Klix.ba
Dvadesettrogodišnja Maja Pavlović je srbijanska političarka, studentica medicine i dizačica tegova. U svakom od ta tri segmenta je veoma uspješna, a uz to je i veoma lijepa.

Nedavno je proglašena i za najseksipilniju političarku Srbije, a članica je SPS-a, stranke premijera Srbije Ivice Dačića. Kako je rekla na jednom od fitness takmičenja, uzor joj je Margaret Thatcher.

"Znam da zvuči čudno da neko s druge strane političkog spektra može biti toliko impresoniran, ali Margaret Tatcher je bila prirodna sila. Svako ko zna bilo šta o njenom životu ne može da ne bude impresioniram ovom izvanrednom ženom i ona je uzoz svima. Ono što je postigla u svom životu može poslužiti kao inspiracija drugima, a meni je bila inspiracija da uđem u politiku i da budem uspješna u onome što volim i što me čini sretnom", rekla je Pavlović.

Ova atraktivna plavuša, prvakinja Balkana u bikini fitnesu i prvakinja u Evropi, ističe kako je u Srbiji situacija ista kao u Velikoj Britaniji kada je Tatcher bila na vlasti, odnosno da muškarci dominiraju.

"Nadam se da ću poput nje doći do vrha. Nebitno je da li je to oblast politike, medicine ili mode. Drugo mjesto nije zanimljivo", rekla je.

Maju često možete vidjeti i u časopisima, te reklamama na kojima pozira u bikiniju. Trenutno je na petoj godini medicine u Kragujevcu i obavlja praksu radeći u Domu zdravlja.

"Volim medicinu i želim postići vrhunske rezultate u njoj. Ali volim i politiku. Želim ostati uključena i u tome ali i u mojim takmičenjima, te se nadam da ću mnogo putovati i vidjeti zanimljiva mjesta", rekla je Pavlović.