Zanimljivosti
0

Starica prodaje kuću kako bi putovala svijetom na motoru

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Šezdesetogodišnja starica prodaje svoju kuću za 240.000 eura kako bi mogla putovati svijetom na svom motoru "Harley Davidson".

Sue O`Grady planira potrošiti svaki cent koji ima na putovanju njenog života, piše "Yorkshire Post".

"Moja porodica misli da sam potpuno luda, ali jedan je život. Iskoristit ću ga na najbolji način dok još mogu", rekla je Sue.

Bivša frizerka iz Sprotbrougha u Doncasteru planira prodati svoju kuću gdj je živjela u posljednjih 20 godina kako bi imala novaca za svoje putovanje oko svijeta.

"Volim svoju kuću, dugo sam živjela ovdje i ona je sve što sam ikada željela, ali svoj Harley volim najviše, pa se odričem kuće. Putovat ću po svijetu i živjeti od novca koji ću zaraditi njenom prodajom. Ukoliko mi novac potraje osam do deset godina to će biti savršeno", izjavila je Sue O`Grady.

Razvedena penzionerka koja ima dvojicu odraslih sinova i četverogodišnjeg unuka je do sada na svom motoru prešla preko 100.000 kilometara putujući Velikom Britanijom i Zapadnom Evropom zajedno sa drugim zaljubljenicima u motore Harley Davidson.

Sue namjerava na putovanje krenuti čim proda svoju kuću i isplanira put.

"Mnogo sam putovala proteklih godina, ali sada želim vidjeti i ostatak svijeta. Upoznala sam cijelu Evropu. Sada želim posjetiti Ameriku, Afriku, Australiju i Bliski Istok", objasnila je Sue svoje planove.