Komentari (60)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ako je istocno sarajevo grad onda moze svako naseljeno mjesto biti grad.
@KURCIC2004TE Istocno sarajevo je kofol grad, a vozis se pola sata kroz sumu da bi dosao do drugog dijela "grada" hahahah . Npr kad krenes iz lukavice na pale, ili prema sokocu. Komedija 😂
@KURCIC2004TE Živinice, Srebrenik?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Zivinice kod nas grad a pola grada ima redukcije vode i nemaju kanalizacije. Et sranja i grada...
u srbiji grad mora ima 1000 krmaca . u crnoj gori takodze..u bosni grad treba da ima 10 budala.
Kriticna masa seljaka unutar...
Sve zemlje u potpunosti zutoj boji su dokaz da iste nikad nisu bile nacijska drzave nego umijetno stvorene pod pritiskom vanjskih sila. Jednostavno receno: BiH je jedno veliko selo. Hvala
Ja bi na spisak dodao kvalitet vazduha, po kojem mnogi gradovi u BiH ukljucujuci glavni "grad" ne bi smjeli dobiti status grada, posto svako trece auto bljuje gomile crnog otrovnog dima, a domacinstva loze ugalj. To nisu gradovi, vec koncetracioni logori za pluca i mozak.
Cim gradskoj upravi zafali novca odmah prigradska naselja proglasavaju gradom da im povecaju komunalne poreze i namete.
imas dva sarajeva: sarajevo i stocno sarajevo
Sarajevo, Tuzla, Banjaluka, Mostar, Zenica ostalo kasabe
kako su se u BiH pojavili graDZani, gradovi polako ali sigurno odumiru
Na Zapadu je prestiž imati svoju kuću van grada. Kod nas još uvijek dolaze u gradove sa sela, pa sad nemamo ni sela ni gradova, gdjee god makneš sve go seljak.
A gdje se nalazi Srbila? Nikad čuo.
Najvažnije niste rekli: van Balkana je ljudima svejedno da li mjesto u kojem žive se zove grad
....i to naše građane čini malograđananima
Sad kad svako selo grad postane, i natovare nam jos administracije na grbacu..
Trenutno u BiH ima 24 grada, a prakticno ih je 7-8 koji bi realno trebali imati status grada. Sarajevo, Banja Luka, Mostar, Tuzla, Zenica, Bihac, Doboj i eventualno Bijeljina i Istocno Sarajevo. Mozda po tradiciji dati neke pocasne statuse Travniku, Jajcu i Trebinju. Ostalo bi prvo trebalo da se urbanizuje a onda sve ostalo.
@CapCarap istocno sarajevo se ne moze smatrati gradom. Ono sto je istocno sarajevo je 5-6 nepovezanih naselja. Vozis kilometrima po sumi i preko planina da dodjes do drugog dijela grada. Kakva je to bruka i glupost.
Cuj Istocno Sarajevo 😂😂😂😂 To je onaj grad sto lici na dva bloka zgrada??
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Pa dosta ih ne zna da je čitava BIH ustvari grad, jer se stanovnici te države zovu građanima! Status grada je dobila potpisivanjem Dejtonskog sporazuma jer naši vrli prevodioci su riječ "citizen", umjesto sa "državljanin ili stanovnik BIH", preveli sa "građanin BIH" i to svi danas koriste kao sasvim normalnu riječ.
Evo vecina ima taj kriterij najmanje 10 000 stanovnika ta urbana zona. Eto to bi mogao biti kriterij i kod nas ali ce se onda buniti Ustikolina, Praca, Sapna, Teocak....Svaka kasaba ili manje od toga hoce da su grad.