|

FOTO+VIDEO
/
Sprijateljio se s lavovima i uživa u jazbini

Sprijateljio se s lavovima i uživa u jazbini
0
S
Sarajevo-x.com
13.1.2011. u 19:00
20
komentara
0

dijeljenja
James Jablon sa Floride danima boravi u ograđenom prostoru sa dva afrička lava. I, vjerovali ili ne, on se zaista sprijateljio s njima. Jablon će u lavljoj jazbini boraviti do 31. januara. A, sve to čini kako bi zaradio novac za svoj azil za egzotične životinje.

Amerikanac dane provodi sa 18-mjesečnom lavicom Leom i 10-mjesečnim lavom Edom.

"Da su odrasli lavovi ne bih smio ući u njihovu jazbinu. Ovi lavovi s kojima sada boravim se još razvijaju i mogu ih kontrolisati, ali ipak se moram paziti", kazao je Jablon, dodavši da lavove ne uči trikovima i da se trudi da im omogući normalan život.

Za sada samohrani otac se dobro provodi s lavovima i oni su navikli na njegovo prisustvo.

Najveći problem mu je, kako je kazao, to što lavovi stalno 'posežu' za njegovim farmericama.

"Svaki put kada se sagnem krenu na moju stražnjicu i pocijepaju mi hlače. Već su mi uništili šestero hlača", kazao je Jablon, prenosi Daily Mail.


Amerikanac se tokom dana igra s lavovima, ali ipak je sebi napravio mjesto za spavanje koje je malo odignuto od zemlje i na kojem je siguran ukoliko se životinje razbjesne i potuku.

Jablon rukovodi prihvatilištem u kojem boravi preko 100 životinja, među kojima su i majmuni, aligatori, orlovi, tigrovi, pume, zmije, sove i risovi.

Isprva je njegov centar bio namijenjen samo za autohtone vrste, ali je kasnije prerastao u azil za egzotične životinje.


Kako bi im osigurao normalne uvjete i hranu odlučio se za ovaj smjeli podvig.

"Tražio sam način kako da prikupim novac. Posmatrao sam životinje i pokušavao shvatiti šta ih čini sretnima. Tako sam došao na ideju da provedem mjesec dana s lavovima. To je od koristi i meni i njima", istakao je Jablon, dodavši da on i životinje ne bi mogli preživjeti bez donacija.

Prijavi grešku


Komentari (20)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...