U čast videoigrama iz 80-tih
0

Spektakularni video napravljen uz pomoć Lego kockica

Sarajevo-x.com
Za izradu ovog videa je bilo potrebno 1.500 sati tokom osam mjeseci i više hiljada Lego kockica. Dva švedska muzičara su doživjela slavu na videoservisu Youtube sa svojim animiranim videom posvećenim videoigrama njihove mladosti.

Video traje više od tri i po minute i do sada ga je pogledalo više od sedam miliona ljudi na Youtubeu, objvaio je "Daily Mail".

Muzika koja se čuje u pozadini ovog videa je takozvana BitPop elektronska muzika koja je bila dio igara za 8-bitne kompjutere i konzole iz osamdesetih godina.

Video počinje sa čovjekom koji leži u potpunosti prekriven Lego kockicama. Nakon toga započinje putovanje u svijet igara osamdesetih godina kada su vladale konzole kao što je Atari, Nintendo NES i Commodore 64. U videu je prikazano mnoštvo nindži iz tadašnjih videoigara, prikazani su i dijelovi igre Tetris, Pac Mana i ostalih.

Dvojica Šveđana koji su ranije bili poznati kao Rymdreglage, promijenili su svoje zajedničko ime u Ninja Moped jer je lakše izgovoriti ljudima koji nisu Šveđani.

Njihov sljedeći projekat je još čudniji od ovog. Trenutno skupljaju sredstva kako bi izgradili ogromni samostrijel dužine 18,2 metra koji može da ispali klavir. "Projektil" bi trebao velikom brzinom udariti u napušteni objekat, stari automobil ili drvo. Do sada su sakupili 62 klavira, a cilj im je da ih unište i pretvore u drva za grijanje.