|

Španska političarka u parlamentu dojila bebu i dobila kritike da je to politički trik

Španska političarka u parlamentu dojila bebu i dobila kritike da je to politički trik
25
Klix.ba
14.1.2016. u 17:02
91
komentara
25

dijeljenja
Španska političarka u parlamentu dojila bebu i dobila kritike da je to politički trik Foto: EPA
Carolina Bescansa, potpredsjednica ljevičarske stranke Podemos u Španiji i zastupnica u parlamentu, naišla je na osude određenog dijela španskih političara koji su je kritikovali zbog toga što je u Parlament donijela bebu i počela je dojiti.
Bescansa je na prvu sjednicu parlamenta u 2016. godini stigla sa svojim petomjesečnim sinom kojeg je bez imalo stida i oklijevanja počela dojiti na svom radnom mjestu. Taj čin osudio je određeni broj političara, smatrajući ga političkim trikom.

Iako je u Španiji javno dojenje općeprihvaćeno, Bescansa je dobila kritike prije svega zato što je dijete donijela u parlament, a i zbog toga što ga je hranila u javnosti. Međutim, njena stranka Podemos u potpunosti je podržala njen potez, rekavši kako je to simboličan gest u ime svih žena koje pokušavaju uspostaviti ravnotežu između karijere i privatnog života.

O javnom dojenju dosta je raspravljano i u SAD-u, kada su podršku tom činu dale brojne javne ličnosti, poput glumice Alysse Milano koja je na Instagramu objavila fotografiju na kojoj doji bebu.

Foto: Instagram Foto: Instagram
Prijavi grešku


Komentari (91)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...