Snimila svoju transformaciju
28

Smršavila 70 kilograma i sve zabilježila fotoaparatom

Klix.ba
Umjetnica Julia Kozerski (28) je dan nakon vjenčanja čvrsto odlučila da će za godinu dana smršaviti 70 kilograma i čitav proces dokumentovati fotografirajući se.

Kozerski je između 2010. i 2011. snimila oko 200 fotografija koje prikazuju njenu fizičku i emocionalnu transformaciju, piše Daily Mail.

"Kada sam započela projekt, nisam znala da li ću smršaviti. Kako sam željela promijeniti svoj životni stil, prestala sam jesti nezdravu hranu, više sam se kretala i brojala sam kalorije. Uvjerila sam se da sve ono što su mi godinama govorili zaista funkcionira", kazala je Kozerski.

Seriju fotografija, koju je nazvala "Changing Rooms" (kabine za presvlačenje), počela je s ciljem da ovjekovječi "zadovoljstvo koje osjetite kada uspijevate ući u sve manje i manje konfekcijske brojeve i kada se osjećate privlačnijom".

Umjetnica kaže da fotografije nije pogledala dok nije smršavila. "Kada sam počela svoju fizičku transformaciju, nisam namjeravala pokazati fotografije bilo kome, ali ljudi su bili znatiželjni pa sam pomislila 'Zašto ne bismo razgovarali o tome?'. To je tako univerzalna priča", kazala je Kozerski.

Iako je bilo dana kada je pomišljala da odustane, sada je presretna što je uspijela smršaviti više od 70 kilograma.