Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Joj al kasnite, ovo bilo prije 20 dana vijest
Nije ovo nista. Pa njihovi politicari na posao idu biciklom. Mi smo za njih druga liga. Kod nas bi ti er smijali. Imas naseg naroda ovdje na Zapadu koji zivi preko 20 i kusur godina i jos mu je ovo ne normalno da uradi svom djetetu. Odmah pocinju sa promaha, mraz, probit ce te kroz usi itd. Da nas nema odmah nas izmisliti da pokazes svijetu kako ne treba da zivis i radis
kod nas bi odnijeli i djecu i bicikla
I u Austriji i u Njemačkoj i u Švicarskoj ima djece na biciklima pri -10 ili -15 `C na putu do škole. To je dio kulturološkog razvoja i mentaliteta. U BIH se pali auto i zagrijava po 15min da bi se otišlo po kifle udaljene 10min hoda. Svjetlosnim godinama smo udaljeni od mnogih razvijenih zemalja isključivo zbog (ne)sadržaja u našim glavama.
Ovdje bi te napali da ćeš se oznojit po hladnoći pa će ti se lice iskriviti
Finci su drugi svemir, edukacija je nama nezamisliva, o kulturi i svijesti ljudi da i ne pricamo. Kad profesori djecu uce da razmisljaju, da budu kriticni, samostalni ovo je rezultat, a kad od djece pravimo nesposobne debile koji bez mame ne mogu u skolu, zatrovane religijom dobijemo rezultate kakve nam je PISA pokazala. 😉
@zija Velike, religija te uci da ne propitujes, da slijedis, da slijepo vjerujes i to se preljeva u sve sfere zivota od odgoja do skolstva.. Zato mi imamo roditelje i nastavnike koji od djece prave svoje klonove, koji ne podsticu kriticku misao, razmisljanje vec samo ponavljanje i prihvatanje onog sto ti kazu kao istinu. Dok finci s druge strane napustaju religiju jer se krsi sa ljudskim pravima i slobodama.
@objektivno123 ti očito ne znaš ništa o religiji čim si stava da te religija uči da ne propituješ i lišava te kritičkog mišljenja.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Zato finski obrazovni sistem jeste tu gdje je a mi nigdje.
Budale idu u debilanu..nista pametno se ne naucis...Tj. potrosis vrijeme na gluposti. Ostani kuci i uci se programiranje, jer sve ostalo nije koristno.
I ovo je čudno zašto? Na drugom kraju svjeta male ručice, rade 18 sati dnevno, šiju, nose, udišu hemikalije. Jedu skoro ništa, piju prljavu vodu. O njima ne čitamo. I onda mi svi jedva čekamo da kupimo to što ta dječica prave, jer volimo Nike i Adidas i Zaru i sve te predivne fensi šmensi moderne tenetine i haljinetine i jaknetine i čudesa. Djeca dakle mogu sve što odrasli odluče da je prihvatljivo.
@gooUser1575369350 pa ništa, glava ti k'o pišta.