Čudom preživjela
0

VIDEO / Skakala bungee, uže puklo, a ona završila u rijeci punoj krokodila

Sarajevo-x.com
Australijanka Erin Langworthy (21) čudom je preživjela kada je skočila bungeejem u rijeku Zambezi s visine od 111 metara, a sigurnosni kanap je pukao. Rijeka Zambezi nalazi se na granici između Zimbabvea i Zambije gdje je Langworty provodila novogodišnje praznike. Rijeka je poznata i po velikom broju krokodila.

Okupljeni turisti su ohrabrivali Erin da skoči i navijali za nju, a kada je ona skočila, nastao je muk jer su vidjeli da je kanap pukao. Ubrzo su se čuli panični glasovi, jer je rijeka Zambezi puna krokodila, a Erin su bile vezane noge. Međutim, mlada Australijanka je otplivala do obale i spasila se.

"Mislim da je pravo čudo što sam preživjela. Shvatila sam da je kanap pukao i odjednom mi je sve postalo crno pred očima. Osjetila sam kako me nešto snažno udarilo i talas hladne vode. Shvatila sam da moram doplivati do obale jer su nam rekli da u rijeci ima krokodila", rekla je Erin za australijski kanal 9, prenosi Huffington Post.

Nakon što je doplivala do obale, spasioci su je smjestili u bolnicu gdje je ostala sedam dana. Erin je pri padu slomila ključnu kost i zadobila veće otekline.