Neobična situacija
27

Simpatično štene kojem rep raste na glavi oduševilo spasitelje životinja u SAD-u

L. K.
Foto: 9gag
Foto: 9gag
Čini se da su pogrešno složili psa, uvijek čitajte upustva ljudi!, rekao je jedan od članova iz ekipe za spašavanje životinja koja je pronašla i spasila neobičnog psića koji se mrznuo na ulici u Missouriju u SAD-u.

Oni su priču o psu objavili na Facebooku, gdje aktivno prikupljaju novac za liječenje povrede koju pas ima na nozi.

Foto: 9gag
Foto: 9gag

"Pitanje od milion dolara jeste da li je rep funkcionalan i da li pas može mahati njime? E pa, rep nije povezan ni sa čim i nema nikakve prave koristi osim što ga čini najposebnijim ljubimcem na svijetu!", napisali su pronalazači psa na grupi Mac the Pitbull.

Foto: 9gag
Foto: 9gag

Veterinari koji su pregledali psa kazali su kako trenutno nema pravog razloga za uklanjanje "repa jednoroga", jer on ne stvara komplikacije malenom psiću, a on se svakako ne prestaje kretati i ponašati kao i svako drugo razigrano štene.

Foto: 9gag
Foto: 9gag

"Psa još uvijek nije moguće usvojiti, zadržat ćemo ga dok ne odraste i dok se ne uvjerimo da mu ovaj rep ne stvara nikakav problem. On je jedan od najboljih primjera načina na koji pomažemo životinjama i veoma smo zahvalni što imamo priliku biti dio njegovog putovanja", napisali su naposljetku.