Zanimljivosti
22

Šestogodišnja djevojčica umjesto rođendanske zabave tražila da nahrani siromašne

Klix.ba
Šestogodišnja djevojčica je u čikaškom obdaništu umjesto priređivanja rođendanske zabave željela da nahrani beskućnike, te tako pokrenula veliku humanitarnu akciju.

Armani Crews, koja je 5. marta napunila šest godina, zamolila je svoje roditelje da umjesto rođendanske zabave nahrane beskućnike u svojoj zajednici, piše ABC News.

Roditelji su mislili da se ona šali, ali je djevojčica bila jako uporna i insistirala na svojim željama.

Njena majka Artesha Crews se potom složila i rekla da će napraviti sendviče na kojima će pisati Armani, no djevojčica to nije prihvatila. Insistirala je na istim stvarima koje su inače kupuju za rođendanske zabave.

Iako joj je otac rekao da neće dobiti rođendanski poklon ako joj ispune želju, djevojčica je i dalje insistirala da nahrani i usreći beskućnike.

Tako je porodica izdvojila 300 dolara za hranu i osnovne potrepštine, koje su dostavili beskućnicima u okolnom parku East Garfield.

Beskućnici su se obradovali piletini, ribi, špagetama, riži, grašku, kolačima, sokovima i vodi. Nakon djevojčicine inicijative i lokalna crkva je donirala pakete za beskućnike.

U svakom paketu bile su po četkica za zube, pasta za zube, dezodorans, užina i druge stvari. Rođendan od djevojčice Armani doprinio je da se nahrani 125 beskućnika.