Nosio ga Harrison Ford
0

Šešir Indiane Jonesa prodaje se za vrtoglavu cifru na aukciji u Los Angelesu

N. C.
Indiana Jones
Indiana Jones
Šešir Indiane Jonesa prodaje se za vrtoglavu cifru na aukciji u Los Angelesu. Aukcijska kuća Prop Store, organizira dražbu koja će se održati od 29. juna do 1. jula.

Šešir koji je nosio Harrison Ford u fimu "Indiana Jones" iz 1984. godine očkuje se da će biti procjenjen u rasponu od 150.000 do 250.000 dolara.

"Producenti su šešir naručili od londonskog proizvođača šešira Herberta Johnsona", kazao je Brandon Alinger, direktor aucijske kuće.

Peti nastavak filma "Indiana Jones" bi trebao biti i posljednji u kojem Harrison Ford (78) utjelovljuje ulogu neustrašivog arheologa.

Premijera filma je odgođena nekoliko puta, a prema posljednjim informacijama ostvarenje u kina stiže 29. jula 2022. godine - više od četiri decenije nakon što je javnosti predstavljen prvi dio franšize ("Raiders of the Lost Ark").

Osim šešira Indiane Jonesa, na aukciji će se naći 1.200 predmeta iz Hollywooda, uklučujući štap i naočale koje je nosio Daniel Radcliffea u filmovima "Harry Potter", potom i mač Toma Crusea iz filma "The Last Samurai", kao i auto za golf Brad Pitta iz filma "Once Upon A Time...In Hollywood".