Snimak kruži mrežama
213

Sarajlije i turisti novogodišnju noć odlučili nastaviti u javnom prijevozu: Uglas pjevali folk hit

L. R.
Screenshot/TikTok
Screenshot/TikTok
Korisnik TikToka pod imenom Rijad Zilić danas je objavio snimak atmosfere u jednom od sarajevskih autobusa nakon proslave novogodišnje noći.

Naime, kako je na snimku bilo moguće vidjeti, dio putnika odlučio je nastaviti veselje u javnom prijevozu što je rezultiralo pjevanjem jednog od najpoznatijih hitova iz 2003. godine "Crno i zlatno", koju u originalu izvodi folk pjevačica Seka Aleksić.

Također, na snimku je bilo moguće vidjeti da je situacija snimljena u trenutku kada je autobus prolazio kroz naselje Dolac Malta. Veseli putnici su skakali i plesali te uglas pjevali čuveni hit, a korisnik snimak napisao je u opisu "Novogodišnji after u busu".

@rijadzilic #foryoupage #fyp #balkan #balkantiktok #viral #sarajevo #bosnaihercegovina #bosna #novagodina ♬ original sound - Rijad Žilić

Inače, veliki broj Sarajlija i turista sinoć je odlučio iskoristiti besplatni noćni prijevoz. Ranije je ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta najavio da će javni prijevoz u ovom kantonu funkcionisati i nakon ponoći. Tako je Kanton Sarajevo dobio javni prijevoz koji će biti u funkciji 24 sata.

Podsjećamo, na javnom dočeku Nove godine u Sarajevu nastupali su Laka i Lela te bendovi Bombaj štampa, Zabranjeno pušenje i Crvena jabuka. Prema procjeni policije i organizatora, u Titovoj ulici sinoćnjem javnom dočeku Nove 2024. godine prisustvovalo je 27.000 ljudi, a sam doček je protekao bez ijednog incidenta.