Zanimljivosti
25

Samo legalno: Kanadski univerzitet pokreće kurs za uzgoj i prodaju marihuane

Klix.ba
Kako u Sjevernoj Americi trend kapitalizacije legalne marihuane polako raste, jedan se kanadski univerzitet odlučio posvetiti novom ekonomskom problemu.

Početkom sljedeće jeseni, studenti sa Univerziteta Kwantlen mogu se registrovati na kurseve posvećene ekonomiji prodaje i uzgoja marihuane, prenosi RT.

Kursevi koji traju 14 sedmica bit će održavani putem interneta, a sastojat će se iz dva glavna dijela – jednog fokusiranog na uzgoj proizvoda, a drugi na transport i prodaju.

Studentima će biti objašnjeno kako proizvesti visokokvalitetnu marihuanu koristeći više tehnika uzgoja. Edukacija će obuhvatati i biološko shvatanje biljke, njen životni ciklus te vrijeme sjetve kao i način pohranjivanja.

Pored toga, časovi će biti posvećeni i zakonodavstvu i regulacijama, kao i realnim mogućnostima otvaranja licencirane kompanije za uzgoj marihuane.

Legalnost marihuane u Kanadi trenutno je ograničena na korištenje u isključivo ljekovite svrhe. U državi postoji 25 kompanija za uzgoj, od čega je 13 otvoreno u Ontariju.