Komunikacija se mijenja
42

Samo ekipa mlađa od 20 godina bez problema zna šta predstavljaju ove riječi

D. J.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Svako vrijeme sa sobom nosi nove riječi i izraze i koliko god se trudili ponekad je teško ostati u tijeku, pa mnogi danas možda ne bi u potpunosti razumjeli tinejdžere.

Naime, razvoj tehnologije, komunikacija preko računala i mobilnih telefona i brz način života doveli su do toga da mladi sve više koriste emotikone ili skraćenice (nekad je to samo jedno slovo) tijekom dopisivanja i razgovora.

Ako ne znate što znače skraćenice poput "noob", "G", ili "probs", vjerojatno ste stariji od 20 godina.

1. "POV" predstavlja skraćenicu za engleski izraz "point of view" što znači "s tačke gledišta". POV se često koristi u opisima i snimkama na TikToku kako bi označio da ga gledatelj gleda iz vlastite perspektive.

2. "Ghostati" je izraz koji se već udomaćio u našem jeziku i predstavlja situaciju kada vas netko ignorira, ne odgovara na poruke... Prema Urban Dictionaryju, ghosting podrazumijeva iznenadni prestanak svake komunikacije u romantičnom ili prijateljskom odnosu.

3. "Fam" je izraz za obitelj koji je nastao od skraćene engleske riječi "Family".

4. "Noob" predstavlja pogrdni naziv za početnika, zna se koristiti kao naziv za osobu koja se pravi da zna igrati a zapravo je početnik.

5. "G" se koristi kada se netko želi okarakterizirati kao gangster ili to stvarno je.

6. "Probs" je skraćenica za riječ "vjerojatno", a nastala je od engleske riječi "probably".

7. "Y2K" skraćenica je za 2000. godinu.