Tokom noćnog leta
14

VIDEO / SAD: Iz aviona snimljen NLO

Klix.ba
Video snimak napravljen oko Božića tokom jednog noćnog leta je, a koji prikazuje let NLO-a pored aviona, je podigao veliku prašinu na internetu. Snimak, koji je objavljen na servisu YouTube, je napravio Mauricio Ruiz tokom leta od New Yorka do Chicaga.

Snimak ne prikazuje jedan svijetli i zaobljeni objekt, već grupu od šest do osam svjetala nepravilnog oblika. Mnogi se pitaju da li su u pitanju svjetla sa tla, iz unutrašnosti aviona ili neki drugi avion.

Iako još nije donesena konačna odluka šta je tačno u pitanju, u videu se može vidjeti nekoliko naznaka koje daju moguće objašnjenje.

Kao prvo, grupa svjetala se ne kreće u odnosu na avion. Iz tačke gledišta osobe koja snima, čini se kao da objekati miruju, kao da održavaju istu visinu i brzinu kao i avion, što bi bilo jako čudno da je u pitanju drugi avion.

Ruiz također postavlja i drugu ruku pored prozora, kako bi pokazao da se na snimku ne vidi refleksija svjetala u avionu. U jednom trenutku se na snimku može vidjeti i svjetlo koje se nalazi na krilu aviona, koje izgleda jako različito od prvobitne grupe svjetala.

Međutim, možda najveći dokaz da u pitanju ipak nije NLO je činjenica da piloti nisu primijetili ništa. Bilo kakav objekat koji leti na toj udaljenosti od aviona bi predstavljao neposrednu opasnost za koliziju i piloti bi poduzeli sve mjere da ga izbjegnu.

Međutim, ne postoje nikakve naznake da su piloti vidjeli ovaj objekt.

Ruiz je već napisao da je snimak poslao i Federalnoj vazduhoplovnoj administraciji na pregled te da će objaviti sve što mu oni budu poslali kao odgovor.