Kažnjava one koji uzimaju prednost
175

VIDEO / Ruski vozač autobusa se namjerno zabija u automobile

Klix.ba
Vozač autobusa u Rusiji, nakon što mu je dosadilo da mu ljudi u automobilima oduzimaju prednost na cesti i da bude žrtva prevara u vezi sa osiguranjem, je pronašao savršeno rješenje za svoj problem – on se jednostavno zabija u automobile ispred sebe.

Alexei Volkov, koji radi u Zelenogradu koji se nalazi 35 kilometara sjeverozapadno od Moskve, je postao slavna ličnost na internetu nakon što je počeo objavljivati snimke sudara sa neopreznim vozačima. Na internetu je i dobio nadimak "Punisher", prema osvetniku iz stripova.

Kako kaže Volkov, do sada je imao više od sto saobraćajnih nezgoda.

Uprkos tome, Volkov je zadržao svoj posao, a njegov način kažnjavanja vozača je naišao na odobravanje javnosti.

"Ako ja nisam kriv za sudar, moje šefove nije briga. Na autobusu uvijek bude minimalna šteta. Ukoliko je šteta veća, jednostavno se čeka isplata osiguranja. Uvijek su krivi drugi vozači. Odjednom mi prepriječe put. Jedini načini da izbjegnem vozilo isped sebe je da pređem u suprotnu traku ili da skrenem u kanal", kaže Volkov.

Volkov je saobraćajne nesreće počeo snimati 2007. godine.

"Čista je zabluda da su uvijek krivi vozači koji se zabiju u drugo vozilo. Oni se zbog toga ponašaju arogantno. Prepriječe mi put, a onda naglo zakoče. Međutim, ja imam kameru u autobusu. Veoma je zanimljivo slušati njihova objašnjenja kada policija pogleda snimak", dodao je Volkov.