Velika Britanija
0

Rođen dječak težak 6,3 kilograma

Sarajevo-x.com
Harry Crossland jedna je od najtežih novorođenih beba. Naime, Britanac je po dolasku na svijet težio 6,3 kilograma, zbog čega su njegovi roditelji, ali i bolničko osbolje bili zaista zapanjeni.
Roditelji Sharon Needham i Paul Crossland dugo su se pripremali za veliki dan. Kupovali su odjeću za svog sinčića, no kada je maleni Harry došao na svijet morali su baciti svu odjeću koju su mu namijenili i kupiti dvostruko veću.

"Bili smo zapanjeni. Mislila sam da su mi dali tuđe dijete", kazala je majka koja je inače iz Bessacarra.

"Medicinske sestre su također bile šokirane. Rekle su kako je moj sin najveća beba koju su ikada vidjele. Kada smo išli u sobu gdje je moj sin smješten ljudi nisu mogli vjerovati da je on novorođenče. Mnogi su mislili kako je moja beba na pogrešnom odjelu ii kako bi trebala zapravo biti na pedijatriji", ispričala je Sharon Needham za Daily Mail.

Ponosna majka je dodala i to da je pretpostavljala da će njena beba biti poprilično teška jer posljednjih dana trudnoće nije mogla ni da se kreće.

No, nije se nadala ovako teškoj bebi.

Inače, najteža beba ikada rođena je u Kanadi i težila je 10, 4 kilograma. Nažalost, beba je umrla samo 11 sati po rođenju.

Najteža beba koja je uspjela preživjeti je rođena u Italiji 1955. godine, a težila je 10,2 kilograma.