|

FOTO
/
Rekordi koji su obilježili posljednje desetljeće

Rekordi koji su obilježili posljednje desetljeće
0
S
Sarajevo-x.com
14.12.2009. u 19:38
5
komentara
0

dijeljenja
1/11
2/11
3/11
4/11
5/11
6/11
7/11
8/11
9/11
10/11
11/11
Guinnessova knjiga rekorda 'traga' za rekorderima koji su obilježili posljednje desetljeće, a o tome ko su zaista osobe koje su svojim podvizima obilježile posljednjih deset godina odlučit će publika kojoj je omogućeno online glasanje. Daily Telegraph donosi galeriju od nekoliko rekordera koji su zasigurno zaslužili da se nađu među onima koji su obilježili posljednju dekadu.
Jackie Bibby je čovjek koji se našao u Guinnesovoj knjizi rekorda zahvaljujući tome što je uspio u usta staviti repove čak 11 živih zmija. On je to učinio u decembru prošle godine za vrijeme učestvovanja u jednom njemačkom TV showu i čak deset sekundi uspio je u ustima držati repove živih zmija.

Svoje mjesto u knjizi svjetskih rekorda zaslužio je i Lucky Diamond Rich čije je kompletno tijelo prekriveno tetovažama, pa čak i desni. On je proveo čak 1000 sati tetovirajući se kod brojnih svjetskih tatoo stručnjaka.

Među onima koji su obilježili posljednje desetljeće, barem kada su rekordi u pitanju, definitivno bi se trebao naći i Darren Taylor čovjek koji je sa deset metara skočio u bazen dimenzija tri sa 1,5 metara, dubine od samo 30 cm.

U maju 2007. godine svoj rekord je postavio i Kanađanin Kevin Fast koji je uspio povući kamion težak 24. 640 kilograma i vući ga čak 30,48 metara.

Najviše sklekova, oslanjanjući se na prednji dio šake, odnosno 1940 za jedan sat, načinio je Paddy Doyle i tako osigurao svoje mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda.

Još jedan čovjek čiji je rekord vjerovatno obilježio posljednje desetljeće je John Lynch a.k.a. 'Princ Albert' čije je tijelo prekriveno pirsinzima. On na tijelu ima čak 241 pirsing, a samo na glavi i vratu ima čak 141.

Najduže nokte na svijetu, 9,85 metara, ima Melvin Boothe čime je zasluženo ušao u Guinnessovu knjigu rekorda u maju 2009. godine.

Svoje mjesto u slavnoj knjizi našao i je najveći hamurger koji teži čak 84,14 kilograma, a načinjen je u restoranu 'Mallie's Sports Grill and Bar' u Michiganu.

Ashrita Furman je čovjek koji ima niz rekorda zapisanih u slavnoj knjizi, međutim, u ovom desetljeću je postigao zadivljujući rekord kada je skačući na pogo štapu prešao 37,18 kilometara.

Najveću konstrukciju od karata sagradio je Bryan Berg. Njegova 'kula od karata' iznosila je 7,86 metara što mu je osiguralo mjesto među najboljim postignutim rekordima tokom proteklog desetljeća.

U slavnoj knjizi rekorda našli su se najmanji čovjek na svijetu, He Ping Ping, i žena sa najdužim nogama Svetlana Pankratova, čiji je rekord zabilježen u septembru 2008. godine.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...